Φάληρο-Αιάντειο 3/5/09

 

 

      cat

 

cat

 

cat

  cat

Ημερομηνία: 3/5/09. Στις 13:00 ξεκινάω από το Μικρολίμανο. Η χειμωνιάτικη όψη του καιρού μου χαρίζει μερικά όμορφα σχήματα στον ουρανό και αντιθέσεις χρωμάτων στη θάλασσα αφού τα λευκά πανιά των ιστιοπλοϊκών ξεχωρίζουν πάνω στο σκούρο της θάλασσας.

 Ο ασθενής βοριάς που με ξεκινάει έξω από το Mικρολίμανο γρήγορα δίνει τη θέση του σε ένα επίσης ασθενές πουνεντάκι με το οποίο βλέπω ότι θα πρέπει να ταξιδέψω όρτσα το μεγαλύτερο μπράτσο της διαδρομής, δηλαδή την απόσταση από την Πειραϊκή μέχρι τα Κανάκια, το  νοτιοδυτικό άκρο της Σαλαμίνας.

 Το ευτυχές είναι ότι δεν πέφτει εντελώς ο αέρας και παρότι πρέπει να καλύψω όρτσα την απόσταση, το σκάφος γενναιόδωρα γράφει τα μίλια της διαδρομής. Η ένταση του ανέμου είναι γύρω στα 3 μποφόρ και το σκάφος απαιτεί να βρίσκομαι ανάμεσα στην χρήση και όχι του κρεμαστικού, κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο ευχάριστο.

 Μετά από ένα μεγάλο δεξίνεμο μπράτσο προς την Αίγινα, στην αρχή της διαδρομής, κρατιέμαι κοντά στη Σαλαμίνα μετά από τα Περιστέρια η πλεύση γίνεται μονόμπρατσο. 

Μετά από τα Κανάκια η πλεύση ανοίγει αλλά η ένταση μειώνεται. Μπαίνω στον κόλπο της Κούλουρης πρίμα και οριακά από αέρα φτάνω στον προορισμό μου. Η ώρα 16:20 Συνολική διαδρομή 23 μίλια.

(Έπονται λίγα όρτσα – πρίμα με κάτι φίλους)