Στο σκάφος

Η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού μπορεί να σας προσφέρει τις καλύτερες διακοπές ή ολιγοήμερες αποδράσεις. Θα δείτε και θα απολαύσετε μέρη υπέροχα, δυσπρόσιτα, σε άμεση επαφή με τη θάλασσα, χωρίς την σκοτούρα των αποσκευών, τα ωράρια των πλοίων, την αλλαγή των δωματίων, το εξοντωτικό κόστος της διατροφής. Απολαμβάνετε τη θάλασσα και την παραλία όσο θέλετε και, αν θέλετε μπορείτε να προσεγγίσετε κάποιο λιμάνι για την βραδινή σας βόλτα στα σοκάκια του λιμανιού και διανυκτέρευση. Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσδέσετε σχετικά νωρίς και να πεζοπορήσετε μέχρι την όμορφη Χώρα που τα περισσότερα νησιά μας διαθέτουν. Εναλλακτικά την επισκέπτεστε με κάποιο μέσο.

Η ομορφιά των νησιών μας σε συνδυασμό με την γοητεία της ιστιοπλοΐας δημιουργεί ένα αίσθημα μοναδικό. Μπορείτε να το βιώσετε αρκεί να αποδεχτείτε κάποιες ιδιαιτερότητες που υπάρχουν κατά την διαμονή σας μέσα σε ένα σκάφος. Συγκεκριμένα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι:

  • Ο χώρος μέσα στο σκάφος είναι περιορισμένος. Αυτό βέβαια το καταλαβαίνει καθένας, θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας ότι ίσως θα συμβιώνετε με ανθρώπους που δεν έχετε τις ίδιες καθημερινές συνήθειες.
  • Το σκάφος επιπλέει και κατά συνέπεια κουνάει ανάλογα με τον κυματισμό. Μην θεωρείτε δεδομένο ότι θα βρίσκεστε στην σταθερότητα της στεριάς.
  • Το πρόγραμμα των διακοπών σας μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Μην φέρετε αντίρρηση αν  ο κυβερνήτης του σκάφους σας πει ότι πρέπει να αποφύγετε κάποιο νησί για να μην συναντήσετε κάποια κακοκαιρία. Αυτό μπορεί να σας χαλάσει τις διακοπές σας.
  • Αν στις διακοπές, σας αρέσει να χαλαρώνετε όλη την ήμερα στην ξαπλώστρα και εκτιμάτε την πολυτέλεια και την άνεση ενός ξενοδοχείου, δίνοντας δευτερεύουσα σημασία στις φυσικές ομορφιές, τότε προτείνω η πρώτη σας εμπειρία με ιστιοπλοϊκό να είναι ολιγοήμερη ώστε να αξιολογήσετε την εμπειρία  χωρίς να ρισκάρετε το σύνολο των διακοπών σας

Για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε ή ψάχνετε για ενοικίαση σκάφους μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.